Ingrediente pentru urzicile cu maioneza
- 1 kg urzici
- maioneza de casa, dupa gust
- 3 catei de usturoi
- 1 lingura hrean ras
- sare
- piper
Cum se prepara urzicile cu maioneza
Spala urzicile bine si indeparteaza coditele gorase. Fierbe-le apoi in apa cu sare. Cand sunt gata strecoara-le si trece-le pe sub un jet de apa rece. Lasa-le la scurs sau stoarce-le bine cu ajutorul mainii.
Intr-un castron incapator adauga doua linguri de maioneza, usturoiul pisat si hreanul ras. Amesteca bine apoi adauga urzicile. Dupa ce ai obtinut o compozitie omogena adauga maioneza dupa preferinte.
La final asezoneaza totul cu sare si piper dupa gust.
Cum se servesc urzicile cu maioneza
Serveste urzicile cu maioneza pe felii de paine prajita. La final le poti decora cu felii subtiri de ridichi.
Sursa foto: natashalh.com