Ingrediente pentru briosele cu bacon si mozzarella
- 250g faina alba
- 130g cartofi
- 50g drojdie proaspata
- 150 ml lapte
- 3 linguri de ulei de masline extravirgin
- 3 oua
- 120g bacon
- 100g mozzarella
- sare
- piper
Cum se prepara briosele cu bacon si mozzarella
Fierbe cartofii in apa cu sare si apoi scurge-i bine si paseaza-i ca pentru piure.
Dizolva drojdia in putin lapte caldut si adaug-o peste cartofi. Amesteca bine, apoi incpororeaza treptat faina, uliul, sarea si restul de lapte. La final adauga si ouale batute foarte bine.
Taie mozzarella si baconul cubulete mici si adauga-le in compozitie. Asezoneaza totul cu sare si piper dupa gust.
Unge cu ulei formele din silicon si adauga aluatul in acestea, avand grija sa umplii doar 2/3 din forma. Lasa briosele sa se dospeasca timp de 20 – 30 de minute, apoi coace-le timp de 20 de minute la cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius.
Cum se servesc briosele cu bacon si mozzarella
Briosele cu bacon si mozzarella pot fi ervite atat reci cat si calde.
Sursa foto: delightfullydowling.com