Aperitive

#pasta de jumari #jumari #aperitiv

Ai facut prea multe jumari si ti-au mai ramas inca? Iata cum le poti transforma intr-o pasta delicioasa de intins pe paine

Ai facut prea multe jumari de Craciun si inca mai ai prin congelator sau le-ai pus la garnita, dar nu stii ce sa faci cu ele si nici chef sa le consumi ca atare nu mai ai? Le poti transforma intr-o pasta de jumari, numai buna de intins pe paine. Este aromata, cremoasa si merge perfect cu ceapa si rosii, sau de ce nu, cu muraturi.

 

Ingrediente pasta de jumari

  • 250 g jumari
  • ceapa rosie medie
  • un ou fiert
  • 4 catei mici de usturoi (sau dupa gust)
  • 2 linguri cu mustar
  • boia de ardei dulce
  • piper proaspat macinat
  • sare

Cum se prepara pasta de jumari

Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt. Se toaca si jumarile cat sa nu fie bucati foarte mari, mai ales daca au si multa carne. Oul fiert tare, se toaca si el marunt.

Intr-un robot de bucatarie se adauga toate ingredientele tocate si mustarul si se mixeaza bine pana se obtine o pasta. Daca jumarile sunt prea uscare, sau au prea multa carne, se poate adauga o lingura de untura pentru a deveni mai cremoase.

La final se adauga, dupa gust, boia de ardei dulce (se poate folosi si boia afumata), sare si piper.

Pasta de jumari se poate pastra la frigider timp de o saptaman, intr-un borcan curat, inchis ermetic.

Aceasta poate fi servita pe felii de paine prajita, alaturi de cepa, rosii sau chiar muraturi.

FOTO: retetefeldefel.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului