Aperitive

#clatite delicioase #clatite aperitiv #clatite

Cum sa prepari clatite aperitiv. Sunt delicioase si perfecte pentru a inlocui o masa

Stim cu totii clatitele clasice, umplute cu gem sau ciocolata, care reprezinta cel mai gustos desert pentru multe persoane. Ei bine, exista si clatite aperitiv. Ce inseamna acestea? Adica din desert sa fie transformate intr-un aperitiv gustos si satios.

Clatitele aperitiv pot fi servite dimineata la micul dejun, reprezentand un deliciu, mai ales ca sunt si usor de pregatit, iar ingredientele necesare nu sunt deloc multe. Acest tip de clatite se fac cu: carne de pui, ciuperci, legume si cascaval.

Asadar, ai nevoie de: 150 ml de lapte, 100 de ml de apa minerala, doua linguri de ulei, trei oua, sare, 125 de grame de faina si 30 de grame sau unt. Pentru umplutura se foloseste: piept de pui dezosat, ardei capia, 200 de gr de ciuperci, 150 de gr de cascaval ras, doua linguri de ulei de masline, sare si piper.

Mai intai se pregateste aluatul: intr-un vas mai mare se amesteca faina cu sarea, apoi se adauga ouale, cateva linguri de lapte si uleiul si se amesteca bine. Treptat se adauga restul de lapte si apa minerala. Se amesteca pana cand se obtine un aluat omogen.

Se coc la fel ca si clatitele normale, intr-o tigaie cu putin ulei incins. Dupa ce s-a copt pe o parte se intoarce si se mai lasa putin pe cealalta parte apoi e gata.

Pentru umplutura: intr-o tigaie se incinge uleiul de masline si se pune la calit pieptul de pui taiat cubulete. Se adauga ciupercile si ardeiul taiat cubulete, apoi sarea si piperul. Cand sunt gata, se pune jumatate din cascavalul ras si se amesteca bine. Se ia de pe foc si se pune cate o lingura din umpluturi pe fiecare clatita. Se asaza una peste alta pe farfurie, iar deasupra se pune putin cascaval ras. Pofta buna!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete