Gustari cu pesto din rucola
Sursa foto: goodhousekeeping.com
Ingrediente
- 300 de grame de baby rucola
- 1/3 cana parmezan ras
- ¼ cana muguri de pin prajiti
- 1 lingura suc de lamaie
- 1 catel de usturoi
- ½ cana ulei de masline
- Sare
- paine prajita
- ricotta
Cum se prepara
Intr-un robot de bucatarie pune rucola, parmezanul, mugurii de pin, sucul de lamaie, usturoiul, uleiul de masline si sare si paseaza-le pana cand amestecul devine fin.
Pune pe felii de paine prajita un strat generos de ricotta, iar deasupra adauga pesto de rucola, cativa muguri de pin si coaja de lamaie.
Mini pizza cu prosciutto si piersici
Sursa foto: goodhousekeeping.com
Ingrediente
- 450 de grame de aluat de pizza
- 3 piersici sau nectarine, fara samburi, taiate felii
- 1 lingura ulei de masline
- sare
- piper
- 2 linguri suc de lamaie
- 2 lingurite tarhon tocat
- 100 grame branza Gruyere razuita
- 300 grame de baby rucola
- 100 de grame de prosciutto feliat
Cum se prepara
Incalzeste gratarul la temperatura medie. Imparte aluatul in doua si modeleaza doua blaturi dreptunghiulare.
Amesteca feliile de piersica cu ulei, sare si piper. Pune pe gratar aluatul si piersicile, cate 3-5 minute pe o parte. Scoate piersicile intr-un castron, iar blatul transfera-l pe un tocator de lemn.
Peste piersici pune tarhon si suc de lamaie, sare si piper. Peste aluat presara branza Gruyere si pune-l pe gratarul acoperit, inca 2-3 minute, pana cand branza se topeste.
Amesteca rucola cu piersicile. Pune peste aluatul cu branza, felii de prosciutto si deasupra salata de piersici si rucola.
Smochine umplute cu branza de capra
Sursa foto: snixykitchen.com
Ingrediente
- 6 smochine de marime medie
- 80 de grame de branza de capra
- 2 linguri de nuci tocate
- 1 lingura de salvie tocata
- 2 linguri de miere de albine
- Sare si piper
Cum se prepara
Incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Taie coditele smochinelor si fa un X in varful fiecarei fructe pana la jumatate.
Umple smochinele cu branza de capra, folosind o lingurita si asaza-le intr-o tava cu hartie de copt. Presara peste smochinele umplute, nuci macinate, salvie si putina miere. Adauga sare si piper proaspat rasnit. Pune smochinele la cuptor pana cand devin moi si incep sa isi lase sucul. Smochinele umplute cu branza de capra se mananca calde, de obicei insotite de un pahar de vin.