Aperitive

#apreitive dovleac # retete dovleac # retete toamna #dovleac

3 aperitive cu dovleac perfecte pentru a impresiona invitatii

Atunci cand ai invitati la masa incerci de fiecare data sa ii impresionezi si sa le oferi cea mai gustoasa mancare. Pe langa un gusrt desavarsit, mancarea are nevoie sa aiba si un aspect care sa fie deosebit. De aceea este necesar sa ai retete speciale pe care sa le poti pregati imediat si care sa multumeasca pe toata lumea. Iata 3 astfel de retete:

1. Clatite sarate cu dovleac

Sursa foto: foxeslovelemons.com

Ingrediente:

  • 1 cupa de faina de naut
  • ¾ cupa de piure de dovleac
  • ½ cupa de frunze de spanac tocate
  • ½ cupa de morcovi feliati foarte subtire
  • ½ cupa de ceapa verde tocata
  • 2 linguri de coriandru taiat mic
  • ¼ cupa de apa minerala
  • ¾ dintr-o lingura de fulgi de chilli tocati, insa se adapteaza dupa gustul fiecarui om
  • ½ dintr-o lingurita de carambol
  • Sare
  • 3 linguri de ulei pentru a coace clatitele

Preparare:

  • Se pun toate ingredientele intr-un bol si se amesteca intre ele.
  • Apoi se pune apa minerala.
  • Daca amestecul este inca gros, atunci mai trebuie sa fie adaugata apa minerala.
  • Se unge o tava cu ulei.
  • Pentru fiecare clatita se pun cate doua linguri de aluat.
  • Se intorc dupa 5-6 minute si se lasa inca atat, pana capata o culoare galben-aramie.

2. Humus cu dovleac, rozmarin si usturoi

Sursa foto: pinchofyum.com

Ingrediente:

  • 1-2 capatani de usturoi prajit
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri apa
  • 1 cutie de naut, clatit si scurs de apa
  • 2/3 cupa de piure de dovleac
  • 1 lingura de sirpo de artar sau miere
  • ½ lingurita de rozmarin proaspat tocat
  • Sare

Preparare:

  • Pentru a praji usturoiul se pune in tigaie zdrobit cu ulei de masline si se lasa la foc mic spre mediu pentru 15 sau chiar 20 de minute.
  • Se amesteca toate ingredientele intr-un fel de piure intr-un blender, fara rozmarin, care se adauga la final in blender.
  • Se serveste cu bucati de mar, cu biscuti saraci, cu morcovi, cu paine cu seminte sau orice altceva iti trece prin cap.

3. Quesadilla cu dovleac si branza brie

 

Sursa foto: ruchiskitchen.com

Ingrediente:

  • 1-3/4 cupe de piure de dovleac
  • 1 lingura de pudra de chilli, sau dupa preferinte
  • 1 lingurita de salvie proaspata zdrobita
  • ¼ lingurita ardei rosu
  • Spray pentru gatit care ajuta la a nu se lipi
  • 8 tortillas mici ca dimensiune
  • 150 de grame de branza brie

Preparare:

  • Intr-un bol mic se amesteca piureul de dovleac, ardeiul rosu, chilli, salvia.
  • Se incalzeste cuptorul la temperatura medie, se unge o tava cu ulei si se pun 4 tortillas cu ¼ din amestecul cu piure, ¼ din branza si o tortilla deasupra. Se coc aproximativ 4-6 minute, pana cand branza se topeste, iar culoarea este aurie. Se intorc si pe partea cealalta cand sunt la mijlocul timpului de coacere. Se taie in triunghi si se servesc calde.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului