Feluri principale

#ingredietne principale # chiftele traditionale #tomatokeftedes #ingrediente

Tomatokeftedes, chiftele traditionale din Santorini. Care este ingredientul principal

Chiftele sunt adorate de o mare parte din oameni, iar faptul ca le poti prepara atat din legume, cat si din carne ne ofera foarte multe optiuni si idei noi. De exemplu, in Santorinii chiftelele din rosii sunt foarte populare.

Pentru reteta de tomatokeftedes vei avea nevoie de:

  • 800 g rosii
  • 1 ceapa rosie, medie
  • 2 oua
  • 125 g faina
  • 100 g branza greceasca maturata (Kefalotyri) sau parmezan
  • 1 lingurita sare
  • ½ lingurita piper
  • 2-3 crengute oregano proaspat
  • 2-3 crengute menta proaspata
  • ulei, pentru prajit

Spala rosiile, cresteaza-le in cruce si le fierbe-le un minut in apa clocotita cu un praf de sare, apoi transfera-le intr-un vas cu apa rece.

Curate-le de coaja, apoi taie pula rosiilor in cubulete. Pune-le intr-un castron adanc, adauga ceapa data pe razatoare, presara putina sare. Lasa deoparte cateva minute, apoi scurge zeama lasata de rosii.

Adauga ierburile tocate marunt, condimenteaza cu sare si cu piper, adauga branza data pe razatoare, ouale batute si faina. Amesteca bine pana la omogenizare.

Incinge uleiul intr-o tigaie si pune la prajit cate o lingura din compozitie. Prajeste chiftelele la foc mic si scoatele-le pe servetele pentru a scapa de uleiul in exces.  Poti servi chiftelele cu sos tzatziki.

FOTO: realgreekrecipes.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare