Feluri principale

# scumpire oua #craciun #scumpiri

Ouale s-au scumpit considerabil inainte de Craciun. Cat trebuie sa scoti din buzunar pentru oua

Scumpirile se tin lant in prag de sarbatori. Dupa carne, ulei si faina, a venit randul oualor. Marii producatori au crescut deja preturile cu aproximativ 30%. Cresterea este cauzata de cresterile costurilor la energie si furaje.

 

O ferma avicola din Mehedinti nu mai face fata scumpirilor. Patronul s-a vazut nevoit sa scumpeasca ouale pentru a acoperi cheltuielile. Pe poarta fermei ies zilnic aproximativ 17.000 de oua proaspete care sunt livrate catre magazine. Ferma vinde ouale cu 63 de bani, insa ajung sa coste mai mult in magazine, unde pretul oualor este de 80 de bani.

"Energia s-a scumpit de patru ori mai mult, cerealele s-au scumpit, forţa de muncă, tot ce înseamnă producţia de ouă s-a scumpit, inclusiv găinile", explică Cornel Stroescu, reprezentant fermă avicolă.

Scumpirile se resimt si in alte industrii. De exemplu, bugetele cofetariilor sunt grav afectate de cresterea preturilor din ultimul an – de la faina, la lactate, oua si pana la ulei si alte materii prime si pana la cresterea preturilor electricitatii si a gazelor. Toate aceste costuri se reflecta acum in pretul produselor finite, care sunt mai scumpe decat anul trecut.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare