Feluri principale

#supa de castane #retete castane #retete naut #supa de naut # retete supa #supa

Supa de castane si naut, o reteta italiana de toamna

Supa de castane si naut este un preparat de origine italiana, perfect pentru zilele racoroase de toamna si chiar de iarna. Este satioasa dar si foarte gustoasa si este o reteta pe care o poti prepara chiar si in zilele de post.

Ingrediente supa de castane si naut

  • 200g castane uscate
  • 200g naut
  • 2 crengute de telina verde
  • 1 lingurita bulion
  • 3 linguri ulei de masline extravirgin
  • 2 crengute rozmarin
  • 2 catei de ustori
  • 1 ardei iute, uscat
  • sare
  • piper

Cum se prepara supa de castane si naut

Curata castanele de coaja.

Pune castanele si nautul in castroane separate si acopera-le cu apa. Lasa-le sa stea la inmuiat pana a doua zi.

Scurge nautul si pune-l intr-o oala, acopera-l cu apa rece si pune-l la fiert. Un catel de usturoi si o crenguta de rozmarin si lasa totul sa fiarba timp de o ora.

Separat pune la fiert castanele timp de 10 minute, apoi scurge-le de apa.

Dizolva bulionul in cateva linguri de apa.

Curata aerdeiul de seminte si pune-l intr-un mojar impreuna cu usturoiul si rozmarinul ramas si piseaza-le bine. Procedeaza la fel si cu telina, apoi amesteca cele doua paste. Adauga pasta obtinuta intr-o tigaie impreuna uleiul de masline si caleste-o putin pana inepe sa sfaraie. Adauga apoi bulionul dizolvat si lasa totul sa se caleasca timp de doua minute.

Incorporeaza apoi castanele si amesteca continuu, adaugand din cand in cand cate putina apa. Cand legumele s-au fiert, adauga totul peste naut si lasa sa mai fiarba timp de 30 de minute.

Lasa supa sa se raceasca apoi paseaz-o bine, cu ajutorul robotului de bucatarie. Poti lasa cateva boabe de naut si/sau castane intregi.

Pune din nou supa la fiert si asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

Cum se serveste supa de castane si naut

Supa se serveste calda, alaturi de crutoane de paine cu aroma de usturoi. Daca nu tii post sau nu esti vegetarian poti servi supa alaturi de o lingura de smantana.

Sursa foto: chowhound.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare