Rissoto cu pui copt este o mancare usoara, potrivita pentru un praz sau pentru cina in familie. Puiul se prepara la cuptor, inainte, pentru a fi adaugat apoi in risotto .
Ingrediente pentru risotto cu pui copt
- pui copt, facut bucatele, fara piele
- 350 orez pentru risotto
- unt
- 1 ceapa taiata marunt
- 2 catei de usturoi taiati fin
- 1 pahar mare vin alb
- 1 ½ supa de pui
- 1 mana de mazare
- 50 grame parmezan ras
Cum se prepara risotto cu pui copt
Pune untul intr-o tigaie sa se topeasca. Adauga ceapa si usturoiul si lasa-le pe foc sa se caleasca. Toarna apoi orezul si amesteca, pentru ca sosul sa se prinda bine de boabe. Toarna apoi vinul si amesteca, lasand pe foc pana cand cantitatea de vin s-a evaporat.
Apoi toarna supa de pui cu polonicul, cate un polonic pe rand, asteapta ca lichidul sa fie absorbit de orez, adauga urmatorul polonic si tot asa. Cand risotto-ul este aproape gata, adauga boabele de mazare si carnea de pui si mai lasa-le pe foc 5 minute.
Mancarea este gata atunci cand orezul are un aspect cremos, dar totodata ferm.
Cum se serveste risotto cu pui copt
Se presara parmezan ras pe deasupra si se serveste.