Ingrediente pentru legumele pane de post
- legume la alegere (vinete, dovlecei, ciuperci, morcovi, conopida, etc)
- apa minerala
- faina
- cimbru
- menta
- piper
- boia dulce de ardei dupa gust
- sare
- piper
Cum se prepara legumele pane de post
Se prepara aluatul pentru clatite astfel incat sa fie putin mai gros decat in mod normal. Pentru prepararea acestuia se foloseste apa minerala, faina, cimbru, menta si boia dulce. Se amesteca totul foarte bine si apoi se asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
Intr-o farfurie amesteca cateva linguri de faina cu putina sare.
Taie legumele felii de aproximativ jumatate de centimetru grosime.
Trece fiecare felie de legume prin faina apoi scufunda-le in aluatul de clatite. Prajeste-le in baie de ulei pana devin aurii pe ambele parti.
Scoate-le pe o farfurie peste care ai asezat prosoape absorbante, pentru a scapa de excesul de ulei.
Cum se servesc legumele pane de post
Serveste legumele panae alaturi de o salata de sezon.
Sursa foto: opensourcefood.com