Pastravul la gratar cu lamaie si patrunjel este un preparat potrivit pentru o cina usoara. Pestele este parfumat si aromat cu patrunjel tocat si zeama de lamaie.
Ingrediente pentru pastrav la gratar
- 2 bucati de 300 gr pastrav
- ulei de masline
- o legatura de patrunjel, tocat
- 2 lamai
- unt
-
sare si piper
Cum se prepara pastravul la gratar
Incinge gratarul.
Cresteaza fiecare bucata de pastrav, pe ambele parti. Apoi unge pestele cu ulei de masline si presara sare si piper.
Amesteca intr-un castron patrunjelul tocat cu feliute de lamaie. Apoi foloseste aceasta compozitie pentru a umple crestaturile din peste. Aseaza apoi pestele pe gratar si stoarce peste el zeama de lamaie, apoi adauga cateva bucatele de unt.
Lasa pestele pe gratar pana cand capata o culoare aurie si devine crocant.
Cum se serveste pastravul la gratar
Se serveste cu o salata de verdeata.