Feluri principale

#orez cu bacon #orez ciuperci #cina

Orez cu ciuperci si bacon, reteta ideala pentru o cina

Orezul cu ciuperci si bacon este un preparat simplu si rapid, dar foarte gustos. Este ideal atat pentru o cina rapida cat si pentru o masa in familie.

Ingrediente pentru orezul cu ciuperci si bacon

  • 200 g orez
  • 100 g bacon afumat, tocat marunt
  • 1 cutie de ciuperci
  • 2 cepe albe
  • 1 cana vin alb
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 morcov
  • sare
  • piper
  • 1 legatura patrunjel

Cum se prepara orezul cu ciuperci si bacon

Toaca marunt usturoiul si ceapa. Procedeaza la fel cu morcovul si ciupercile din conserva.

Intr-o oala adanca adauga uleiul de masline si caleste ceapa cu usturoiul si morcovul. Cand ceapa incepe sa prinda o culoare aurie adauga ciupercile si baconul. Stinge totul cu o cana de vin.

Adauga orezul si zeama de la ciuperci. Amesteca totul foarte bine si adauga doua cani de apa. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

Lasa orezul la cuptor timp de 20 de minute.

Intre timp toaca patrunjelul marunt. Cand orezul este gata, amesteca-l cu jumatate din cantitatea de patrunjel. Restul presara-l deasupra.

Cum se serveste orezul cu ciuperci si bacon

Serveste orezul cu ciuperci si bacon cald, alaturi de o salat de sezon. Daca doresti il poti servi si ca garnitura la o friptura.

Sursa foto: cookincanuck.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului