Feluri principale

#pui #taitei #soia #wok #mancare chinezeasca

Mancare chinezeasca: pui prajit cu taitei

Unul dintre cele mai cunoscute preparate culinare chinezesti este puiul cu . In loc sa mergi la un restaurant, il poti face si acasa. Incearca o reteta de pui cu taitei .

Ingrediente pui prajit cu taitei
 

  • 230 gr taitei
  • 1 lingura ulei vegetal
  • 450 gr piept de pui dezosat, taiat felii
  • 2 morcovi, decojiti si taiati fin
  • 1 legatura de arpagic, taiat
  • ½ ardei gras rosu, taiat fin
  • ¼ cana sos de soia
  • 1 cana telina taiata
  • 1 cana castane comestibile
  • ½ lingura usturoi praf
  • ½ lingura
  • 1 lingura coriandru uscat
  • 2 linguri alune prajite
     

se prepara puiul prajit cu taitei
 

Pregateste taiteii conform instructiunilor de pe pachet, apoi scurge-i bine de apa.

Foloseste o tigaie mare sau un wok pentru a sota carnea de pui, morcovii, arpagicul si ardeiul gras, in ulei. Tine-le pe foc 4 minute, amestecand mereu, atat cat puiul sa capete o culoare albicioasa.

Adauga apoi sosul de soia, telina, castanele, praful de usturoi, piperul alb si coriandrul. Amesteca toate ingredientele, acopera cu un capac si lasa mancarea sa fiarba 5 minute, la foc moderat. Apoi pune si taiteii.
 

Cum se serveste puiul prajit cu taitei
 

Presara alunele prajite si serveste.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului