Daca iti place pestele, incearca o reteta de macrou umplut, facut la cuptor. Este recomandat ca pentru aceasta reteta sa folosesti un peste proaspat.
Ingrediente pentru macrou umplut, la cuptor
- 60 gr margarina
- 1 ceapa mica, taiata marunt
- 1 lingura faina de ovaz
- 60 gr pesmet in amestec cu faina integrala
- 1 ½ lingura cimbru proaspat
- 1 ½ linguri patrunjel proaspat
- 3 linguri apa fiarta
- 4 bucati macrou, curatat
-
sare si piper
Cum se prepara macroul umplut, la cuptor
Topeste margarina intr-o tigaie, apoi caleste ceapa usor, lasand-o foarte putin, cat sa se inmoaie fara sa-si schimbe culoarea.
Pune apoi faina de ovaz, pesmetul, patrunjelul si cimbrul, adauga sare si piper dupa gust si apoi amesteca bine. Toarna putina apa fiarta, pentru a obtine o compozitie omogena. O vei folosi pe post de umplutura pentru peste.
Pune apoi umplutura in cavitatea fiecarui peste, apoi inveleste-l in folie de aluminiu .
Aseaza pestele intr-o tava, pe hartie de copt si lasa-l in cuptor 30 de minute, la 190 grade Celsius.
Cum se serveste macroul umplut, la cuptor
Se serveste imediat.