Daca vrei sa iti surprinzi invitatii cu o mancare savuroasa, poti opta cu incredere pentru friptura de vita in sos Marsala. Musafirii tai vor fi foarte incantati de preparat si nu vor ezita, cu siguranta, sa iti mai ceara o portie.
Ingrediente pentru friptura de vita in sos Marsala:
- 2 linguri ulei de masline
- 2-4 bucati de friptura de vita
- 250 g ciuperci
- 4 linguri vin Marsala
- 142-170 ml smantana pentru gatit
- 100 g branza Stilton, maruntita
- sare si piper
Cum se prepara friptura de vita in sos Marsala:
Frige carnea de vita asezonata cu sare si piper in ulei incins aproximativ 3-4 minute pe fiecare parte, apoi scoate-o din tigaie si pastreaz-o la cald.
Adauga in uleiul de masline ciupercile si caleste-le 4-5 minute pana se rumenesc putin. Adauga apoi vinul rosu si lasa amestecul sa clocoteasca pana scade. Toarna apoi smantana peste ele si lasa-le sa mai fiarba putin la foc mic pana se ingroasa.
Cand este aproape gata, adauga branza Stilton si amesteca pana cand se topeste. La final adauga sare si piper dupa gust.
Cum se serveste friptura de vita in sos Marsala:
Friptura de vita in sos Marsala de serveste calda cu legume.
Sursa foto: ecuisine.ro