Ingrediente:
- Piept de pui
- sare
- piper
- 100 g faina
- 2 oua batute
- 150 g fulgi de nuca de cocos
- 50 g pesmet
- Ulei pentru prajit
Cum se prepara:
Incepeti prin a pregati pieptul de pui. Spala carnea sub jet de apa rece si elimina surplusul de apa cu un servet de bucatarie de unica folosinta.
Taie pieptul de pui bucati potrivite (dupa preferinte) si bate carnea cu un ciocan special pentru a obtine snitelele subtiri si uniforme.
Condimenteaza apoi carnea cu sare si pieper, dupa preferinte, pentru a-i accentua aroma.
Intr-o farfurie plata adauga faina.
Intr-o farfurie adanca adauga ouale si bate-le pana se omogenizeaza.
Intr-o a treia farfurie, combina fulgii de nuca de cocos cu pesmetul. Amesteca bine pentru a uniformiza textura.
Pune o tigaie cu ulei la incins. Ia o bucata de pui si tavaleste-o bine prin faina, apoi prin ou si in cele din urma prin amestecul de pesmet cu fulgi de nuca de cocos. Cand uleiul este bine incins pune snitelul la prajit. Procedeaza la fel pentru fiecare bucata de piept de pui.
Prajeste snitelele pana cand devin aurii si crocante pe ambele parti. Nu uita sa le intoarci pentru o prajire uniforma. Scoate-le apoi pe o farfurie pe care ai pus cu un servetel absorbant pentru a indeparta excesul de ulei. Lasa-le sa stea pana prajesti urmatorul nistel si apoi muta-le pe o alta farfurie.
Snitelele de pui cu fulgi de nuca de cocos merg perfect alaturi de o portie de cartofi pai si salata de varza.