Feluri principale

# snitele din piept de pui cu nuca de cocos #snitele din piept de pui #nuca de cocos

Cum sa prepari snitele din piept de pui cu fulgi de nuca de cocos

Snitelele din piept de pui cu fulgi de nuca de cocos reprezinta o combinatie savuroasa intre gustul delicat al carnii de pui si aroma exotica a nucii de cocos. Aceasta reteta inedita aduce un plus de savoare si iz de vacanta clasicelor snitele, dar si un delicios contrast de texturi. Iata cum se prepara:

Ingrediente:

  • Piept de pui
  • sare
  • piper
  • 100 g faina
  • 2 oua batute
  • 150 g fulgi de nuca de cocos
  • 50 g pesmet
  • Ulei pentru prajit

Cum se prepara:

Incepeti prin a pregati pieptul de pui. Spala carnea sub jet de apa rece si elimina surplusul de apa cu un servet de bucatarie de unica folosinta.

Taie pieptul de pui bucati potrivite (dupa preferinte) si bate carnea cu un ciocan special pentru a obtine snitelele subtiri si uniforme.

Condimenteaza apoi carnea cu sare si pieper, dupa preferinte, pentru a-i accentua aroma.

Intr-o farfurie plata adauga faina.

Intr-o farfurie adanca adauga ouale si bate-le pana se omogenizeaza. 

Intr-o a treia farfurie, combina fulgii de nuca de cocos cu pesmetul. Amesteca bine pentru a uniformiza textura.

Pune o tigaie cu ulei la incins. Ia o bucata de pui si tavaleste-o bine prin faina, apoi prin ou si in cele din urma prin amestecul de pesmet cu fulgi de nuca de cocos. Cand uleiul este bine incins pune snitelul la prajit.  Procedeaza la fel pentru fiecare bucata de piept de pui.

Prajeste snitelele pana cand devin aurii si crocante pe ambele parti. Nu uita sa le intoarci pentru o prajire uniforma. Scoate-le apoi pe o farfurie pe care ai pus cu un servetel absorbant pentru a indeparta excesul de ulei. Lasa-le sa stea pana prajesti urmatorul nistel si apoi muta-le pe o alta farfurie.

Snitelele de pui cu fulgi de nuca de cocos merg perfect alaturi de o portie de cartofi pai si salata de varza.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare