Feluri principale

#preparare cartofi #cartofi prajiti #cartofi

Cum sa prepari cartofi prajiti la fel de buni ca cei de la Mc Donald. Ingredientul secret pe care sa-l adaugi

Stiai ca printre ingredientele folosite pentru a prepara faimosii cartofi prajiti ca la McDonald's se numara si un ingredient folosit la prajituri? Ei bine, acesta este ingredientul secret.

Cartofii de la McDonald's se numara printre cei mai populari si apreciati cartofi prajiti din intreaga lume datorita faptului ca sunt crocanti la exterior si moi la interior. Pentru a-i face si tu asa acasa trebuie sa afli despre un ingredient necesar, care este adesea folosit in retetele de prajituri.

Iata reteta:

Ai nevoie de:

-cartofi prajiti

-otet de mere 9°

-sare

Cum se prepara

Spala bine cartofii si curata-i de coaja, apoi taie-l in felii subtiri, dar nu mai subtiri de 0,7 centimetri. Fierbe cartofii intr-o oala cu apa si otet pentru 10 minute. Aciditatea otetului va impiedica lipirea cartofilor si inmuierea lor in timpul procesului de fierbere. Totodata, otetul va ajuta la fragezirea cartofilor si le va oferi acestora o textura crocanta la exterior si moale la interior. Dupa cele 10 minute, cartofii se strecoara si se scufunda in apa rece. Ulterior, cartofii se prajesc pana cand acestia au capatat o crusta galben-aurie. Dupa obtinerea unei cruste aurii, cartofii si pun intr-o punga si se baga la congelator pentru 15-20 de minute. Dupa aceste minute cartofii trebuie prajiti pana devin aurii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului