Ai nevoie de: trei oua, doua linguri de lapte sau smantana, sare si piper dupa gust, o lingura de unt.
Sparge ouale, adauga laptele si smantana, putina sare si putin piper, apoi bate bine cu o furculita sau un tel. Incalzeste tigaia antiaderenta la foc mediu, adauga untul si lasa-l sa se topeasca. Cand untul s-a topit complet si incepe sa se infoaie usor, toarna ouale batute in tigaie. Lasa-le sa se coaguleze la baza tigaii apoi cu o spatula ridica usor marginile tigaii. Continua sa ridici usor marginile pentru ca ouale necoagulate sa se poata gati. Gateste totul pana cand ouale nu mai sunt lichide, dar centrul este inca usor umed. Ia tigaia de pe foc si piaza omleta in jumatate cu ajutorul spatulei. Lasa omleta in tigaie pentru aproximativ un minut. Pune-o pe o farfurie si serveste-o imediat pentru a o savura calda si proaspata. Poti pune alaturi paine prajita, salata sau rosii.