Feluri principale

#secrete preparare omleta #omleta

Cum sa prepari cea mai buna omleta pentru micul dejun

Omleta este unul dintre cele mai consumate preparate la micul dejun. Daca si tie iti place, vei afla de mai jos o reteta altfel, care te va impresiona. 

 

Ai nevoie de: trei oua, doua linguri de lapte sau smantana, sare si piper dupa gust, o lingura de unt.

Sparge ouale, adauga laptele si smantana, putina sare si putin piper, apoi bate bine cu o furculita sau un tel. Incalzeste tigaia antiaderenta la foc mediu, adauga untul si lasa-l sa se topeasca. Cand untul s-a topit complet si incepe sa se infoaie usor, toarna ouale batute in tigaie. Lasa-le sa se coaguleze la baza tigaii apoi cu o spatula ridica usor marginile tigaii. Continua sa ridici usor marginile pentru ca ouale necoagulate sa se poata gati. Gateste totul pana cand ouale nu mai sunt lichide, dar centrul este inca usor umed. Ia tigaia de pe foc si piaza omleta in jumatate cu ajutorul spatulei. Lasa omleta in tigaie pentru aproximativ un minut. Pune-o pe o farfurie si serveste-o imediat pentru a o savura calda si proaspata. Poti pune alaturi paine prajita, salata sau rosii. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare