Feluri principale

#creveti glazurati #creveti condimentati #creveti fripti #reteta creveti #creveti

Creveti glazurati si bine condimentati, la gratar! Reteta perfecta pentru weekend

Crevetii sunt deliciosi si usor de preparat. Daca iti plac retetele asiatice, bine condimentate, atunci trebuie sa incerci aceasta reteta delicioasa de creveti la gratar. Sunt suculenti, aromati si numai buni pentru un weekend in familie.

 

Ingrediente

  • 80 ml ulei de masline
  • 60 ml ulei de susan
  • O legatura patrunjel proaspat tocat
  • 2 linguri sos picant
  • 2 linguri usturoi tocat foarte marunt
  • 1 lingura ketchup
  • 1 lingura pasta de chili asiatica
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita piper negru
  • 50 ml suc de lamaie
  • 1 kg creveti mari, curatati
  • 12 frigarui din lemn, hidratate in apa

Cum se prepara

Intr-un bol incapator adauga uleiul de masline, uleiul de susan, patrunjelul tocat, sosul picant, usturoiul maruntit, ketchupul, pasta de chili, sarea, piperul si sucul de lamaie si amesteca totul foarte bine. Din compozitia obtinuta pune aproximativ 1/3, intr-un alt bol.

Peste compozitia ramasa, adauga crevetii si amesteca totul bine pentru ca acestia sa se “imbrace” bine in sos. Acopera bolul bine cu o folie de plastic si lasa-i la frigider timp de doua ore.

Dupa doua ore, infige crevetii pe frigarui.

Unge gratarul incins (sau plita) cu ulei si pune crevetii la fript.

In timp ce se frig, cu ajutorul unei pensule, unge-i in mod repetat cu marinata ramasa.

La fiecare minut, intoarce crevetii pe partea cealalta si repeta procedeul, timp de 4 minute.

Scoate crevetii pe un platou si serveste-i cu garnitura de orez.

SFAT: Daca nu ai gratar sau plita, poti gati crevetii intr-o tigaie nonaderenta, insa fara a-i pune pe frigarui.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare