Ingrediente
- 80 ml ulei de masline
- 60 ml ulei de susan
- O legatura patrunjel proaspat tocat
- 2 linguri sos picant
- 2 linguri usturoi tocat foarte marunt
- 1 lingura ketchup
- 1 lingura pasta de chili asiatica
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita piper negru
- 50 ml suc de lamaie
- 1 kg creveti mari, curatati
- 12 frigarui din lemn, hidratate in apa
Cum se prepara
Intr-un bol incapator adauga uleiul de masline, uleiul de susan, patrunjelul tocat, sosul picant, usturoiul maruntit, ketchupul, pasta de chili, sarea, piperul si sucul de lamaie si amesteca totul foarte bine. Din compozitia obtinuta pune aproximativ 1/3, intr-un alt bol.
Peste compozitia ramasa, adauga crevetii si amesteca totul bine pentru ca acestia sa se “imbrace” bine in sos. Acopera bolul bine cu o folie de plastic si lasa-i la frigider timp de doua ore.
Dupa doua ore, infige crevetii pe frigarui.
Unge gratarul incins (sau plita) cu ulei si pune crevetii la fript.
In timp ce se frig, cu ajutorul unei pensule, unge-i in mod repetat cu marinata ramasa.
La fiecare minut, intoarce crevetii pe partea cealalta si repeta procedeul, timp de 4 minute.
Scoate crevetii pe un platou si serveste-i cu garnitura de orez.
SFAT: Daca nu ai gratar sau plita, poti gati crevetii intr-o tigaie nonaderenta, insa fara a-i pune pe frigarui.