Ingrediente pentru crevetii cu conopida
- 250g creveti decorticati
- 1 lingurita ghimbir proaspat ras
- 1/4 lingurita fulgi de ardei iute
- 1 lingurita seminte de susan
- 2 lingurite ulei de susan
- 80g ardei gras, rosu, taiat cubulete
- 2 fire de ceapa verde, taiate felii (inclusiv partea verde)
- 1 lingurita usturoi tocat marunt
- o conopida mica
- 1 ou mare, batut usor pentru a se omogeniza
- 2 lingurite sos de soia
- 1 lingura apa
Cum se prepara crevetii cu conopida
Intr-un bol incaptor adauga semintele de susan, ghimbirul si fulgii de ardei iute si amesteca bine. Adauga si crevetii si amesteca pana cand condimentele se distriguie uniform pe suprafata acestora. Lasa-i sa stea astfe timp de cinci minute.
Taie conopida buchetele si adaug-o in robotul de bucatarie. Marunteste-o bine, pana se asemana cu boabele de orez la dimensiuni.
Intr-o tigaie incapatoare, nonaderenta, adauga uleiul de susan si lasa-l sa se incinga. Adauga ardeiul gras, ceapa verde si usturoiul si caleste-le timp de 1-2 minute. Adauga apoi crevetii si caleste totul timp de 4-5 minute sau pana cand crevetii sunt gata.
Adauga apoi conopida si continua sa gatesti totul timp de alte doua minute. Formeaza apoi o gaua in mijlocul tigaii, indepartand continutul spre margini si adauga oul. Lasa-l timp de 30 de secunde sa se prepare apoi amesteca totul foarte bine si continua sa gatesti pana cand oul este bine facut.
Adauga sosul de soia si apa si continua sa gatesti pana cand totul da in clocot, iar aromele se combina.
Sursa foto: cookinglight.com