Feluri principale

#cod # retete peste #peste la cuptor #cod la cuptor

Cod la cuptor cu sos de lamaie, unt si usturoi

Codul la cuptor cu sos de lamaie, unt si usturoi este un preparat savuros, ideal pentru mesele speciale in familie. Se prepara rapid si se serveste cu patrunjel tocat.


Ingrediente pentru codul la cuptor cu sos de lamaie, unt si usturoi

  • 1 kg cod file
  • ulei de masline
  • sare
  • piper


Pentru sos

  • 100 ml suc de scoici
  • 100 ml sherry
  • 100 ml lapte
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ceapa tocata
  • 1 foaie dafin
  • 210 grame unt
  • 10 grame faina
  • 20 ml suc de lamaie
  • patrunjel tocat
  • sare
  • piper


Cum se prepra codul la cuptor cu sos de lamaie, unt si usturoi

Pentru sos, intr-o cratita pe foc fierbe sucul de scoici, sherry, laptele, usturoiul, ceapa si frunza de dafin. In alta cratita, incinge putin unt si lasa pana devine spumos. Adauga faina, amestecand continuu, pana isi schimba culoarea.

Adauga treptat peste faina compozitia lichida, amestecand continuu. Lasa pe foc timp de 5 minute, dupa care adauga restul de unt, sucul de lamaie, sare si piper.

Asezoneaza pestele cu sare si piper, inveleste in folie de aluminiu si asaza intr-o tava. Da la cuptor pentru 30 de minute.

Cand este gata, asaza pe un platou si toarna cateva linguri de sos.


Cum se serveste codul la cuptor cu sos de lamaie, unt si usturoi

Codul la cuptor cu sos de lamaie, unt si usturoi se serveste cald, cu patrunjel tocat pe deasupra.

 

Sursa foto: simplyrecipes.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare