Feluri principale

# chec cu avocado #retete sanatoase # retete fara zahar #avocado #chec # retete dietetice

Chec cu avocado si cacao – o reteta sanatoasa, perfecta pentru cei care sunt la dieta

Checul cu avocado si cacao este o reteta savuroasa, perfecta pentru cei care sunt la dieta sau vor sa urmeze un stil de viata sanatos. Desi nu contine zahar sau faina, checul este absolut delicios!

Ingrediente checul cu avocado si cacao

  • 200g avocado
  • 3 linguri ulei de nuca de cocos
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 40g crema de nuca de cocos (crema care se formeaza la suprafata unei conserve de lapte de cocos, lasata la frigider peste noapte)
  • 3 linguri miere naturala
  • 2 oua la temperatura camerei
  • 60g nuci pecan
  • 230g faina de migdale
  • 20g cacao de calitate
  • 1 lingurita praf de copt
  • ½ lingurita sare
  • 90g cipsuri de ciocolata

Cum se prepara checul cu avocado si cacao

Preincalzeste cuptorul la 175oC. Tapeteaza o tava pentru chec cu hartie de copt.

Adauga pulpa de avocado in robotul de bucatarie si mixeaza pana obtii o pasta. Incorporeaza uleiul de cocos, crema de cocos, vanilia, mierea si ouale si mixeaza pana obtii o compozitie spumoasa.

Toaca nucile pecan cubulete si adauga-le intr-un bol incapator alaturi de faina de migdale, praful de copt, cacaoa, sarea si cipsurile de ciocolata. Amesteca bine pentru a se omogeniza.

Toarna compozitia umeda peste cea uscata si folosind o spatula amesteca usor ingredientele. Adauga compozitia in tava pregatita si daca doresti, presara o lingura de cipsuri de ciocolata pe deasupra, pentru un aspect mai placut.

Coace checul timp de 40-45 de minute, apoi cu ajutorul unei scobitoare verifica daca este copt.

Cum se serveste checul cu avocado si cacao

Serveste checul cu avocado si cacao rece, la temperatura camerei, alaturi de o cana de ceai.

Sursa foto: californiaavocado.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului