Feluri principale

# pranzuri satioase #pranzuri rapide #retete pranz

5 pranzuri rapide si satioase pentru cei grabiti

Poate ca uneori nu ai dispozitia necesara pentru a gati, sau poate pur si simplu esti pe fuga si nu ai prea mult timp de petrecut in bucatarie. Totusi, masa de pranz este extrem de importanta, asa ca nu este recomandat sa sari peste ea. Noi iti venim in ajutor cu cateva idei de retete usoare si gustoase, rapid de gatit.

Bagel cu crema de branza

Atunci cand esti pe fuga si nu ai timp sa stai prea mult prin bucatarie, iti poti pregati foarte usor un pranz delicios, cu un simplu bagel cu crema de branza. Poti adauga acestei retete si avocado, somon, pui sau diverse condimente, in functie de propriile preferinte. De asemenea, poti pregati un sandvis rapid si delicios cu bagel, chiar cu o seara inainte si il poti pastra la frigider inainte de a-l consuma.

Ou in cartof copt

Aceasta gustare delicioasa este usor de preparat si este perfecta pentru zilele in care esti pe fuga si nu ai timp sa gatesti. Pentru aceasta reteta ai nevoie de 4 cartofi copti intregi, 4 linguri de unt, 4 oua, ceapa verde si cascaval. Dupa ce ai copt cartofii, formeaza in interiorul lor o scobitura, cu ajutorul unei linguri sau furculite. Apoi, adauga cate o lingura de unt si sparge cate un ou in fiecare scobitura din cartofi. Presara apoi sare si piper si adauga la final cateva mirodenii si cascaval ras. Dupa ce ai terminat, introdu preparatele in cuptorul preincalzit, la 190 de grade, pentru aproximativ 10 minute.

Cascaval pane

Daca vrei sa pregatesti rapid ceva pentru pranz, iti recomandam sa incerci cascavalul pane, care este foarte delicios. Cum il prepari? Pentru inceput, taie cateva felii de cascaval mai grosute. Apoi, bate doua oua cu sare si piper, iar in doua farfuri adauga faina si pesmet. Trece feliile de cascaval prin faina, prin oul batut si prin pesmet, avand grija sa acoperi bine cascavalul, astfel incat sa nu se topeasca in tigaie. Apoi, feliile de cascaval se prajesc in ulei incins, pana se rumenesc frumos pe ambele parti.

Ochiuri in inele de ceapa

Toata lumea stie sa faca niste oua ochiuri si de multe ori, acest preparat este cea mai buna solutie atunci cand esti pe fuga si nu ai timp sa gatesti. Insa de aceasta data, iti propunem o reteta noua, cu inele de ceapa. Pentru inceput, taie ceapa inele si alege-le pe cele mai mari. Apoi, incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie si soteaza inelele de ceapa pana devin aurii. Apoi, adauga ouale, chiar in interiorul inelelor de ceapa, astfel incat galbenusul sa ramana intreg si sa nu se prelinga pe tigaie.

Salata cu pui

Daca ai gatit un pui la cuptor cu o seara inainte, nu arunca resturile! Incearca sa eviti risipa de alimente si sa folosesti puiul ramas pentru a pregati o salata hranitoare. Cum poti face asta fara sa pierzi prea mult timp in bucatarie? Ia puiul intr-o caserola, prepara rapid un dressing cu ulei, lamaie si iaurt si ia-l la pachet intr-un borcan mic, iar in drum spre birou, cumpara si cateva frunze de salata si o conserva cu porumb. Cand vine ora pranzului, amesteca puiul cu salata si porumbul si adauga dressing-ul.

Asadar, toate aceste retete sunt simplu de pregatit si nu ai nevoie de prea multe ingrediente pentru a le prepara. In zece minute, te poti bucura de un pranz extrem de delicios, daca ai la dispozitie tot ce iti trebuie, asa ca iti dorim pofta buna!

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/Orz90t6o0e4

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare