Dulceturi & Conserve

#gem de mere cu mure #gem de mere

Gem de mere si mure, perfect pentru deserturi sau pentru micul dejun

Daca ai mere si mure le poti combina intr-un gem delicios pe care fie il poti folosi la prajituri, fie il poti manca dimineata la micul dejun.

 

  • 500 g de mere Bramley, decojite, taiate in bucati de 2 cm
  • Sucul de la 1 lamaie
  • 500 g de mure, proaspete sau congelate
  • 1 kg de zahar

Pune merele intr-o cratita cu sucul de lamaie si 250 ml de apa. Adu-le in punctul de fierbere, apoi mai tine-le pe foc inca 5-8 minute pana ce se inmoaie.

Adauga murele si zaharul si amesteca totul la foc mic, pana cand zaharul se dizolva. Mareste focul la mediu si fierbe timp de 30-35 de minute, pana cand compozitia capata consistenta unui gem.

FOTO: pixabay.com


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului