Ingrediente:
-2 cani de cartofi dulci fierti si zdrobiti
-doua oua mari
-un sfert de cana de faina de cocos sau faina de migdale
-o lingurita de praf de copt
-jumatate de lingurita de scortisoara
-sare si piper dupa gust
-ulei de nuca de cocos sau unt
Cum se prepara
Amesteca intr-un bol mare cartofii dulci si ouale. Adauga faina, praful de copt, scortisoara si sarea si piperul. Amesteca foarte bine pana cand obtii o pasta omogena. Incinge uleiul de nuca de cocos sau unt intr-o tigaie antiaderenta, la foc mediu. Toarna cu grija amestecul de clatite in tigaie folosind un sfert sau 1/3 cana pentru fiecare clatita, in functie de dimensiunea dorita. Prajeste clatitele timp de 2-3 minute pe fiecare parte sau pana cand devin aurii. Pot fi servite cu sirop de artar, fructe proaspete sau iaurt grecesc.