Dulceturi & Conserve

#magiun #marmelada #gem #diferente

Tu stii care este diferenta dintre gem, magiun si marmelada? Multe persoane le confunda

Gemul, magiunul si marmelada sunt cele mai cautate preparate dulci, insa putine persoane stiu care este diferenta intre ele. Cum sa le deosebesti mai usor?

La o privire mai atenta, gemul are o textura gelatinoasa, in timp ce magiunul are un aspect pastos, asemanator cu piureul.


Asadar, gemul este obtinut prin fierberea fructelor intregi cu zahar pana la gelificarea siropului, in timp ce magiunul se obtine prin fierberea si terciuirea fructelor fara zahar.

Marmelada este o combinatie intre cele doua retete. Tehnica de preparare este cea a maginului, dar se adauga si zahar, ca la gem.

Cel mai sigur mod pentru a-ti da seama daca e magiun, marmelada sau gem este sa gusti: gemul este, in principiu, mai dulce decat magiunul, pentru ca are zahar. In schimb, magiunul are un gust usor acrisor, apropiat de cel al fructului din care este preparat.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului