Dulceturi & Conserve

#dulceata de galbenele #galbenele

Cum se prepara dulceata de galbenele: este foarte sanatoasa, mai ales impotriva racelii

 

Galbenele sunt cunoscute din cele mai vechi timpuri pentru beneficiile lor terapeutice, insa putine persoane stiu ca, pe langa ceai, din ele poti face chiar si dulceata.

Chiar si sub forma de dulceata, galbenele isi pastreaza proprietatile, iar metoda de preparare este urmatoarea:

Ingrediente

  • 300 grame de flori de galbenele
  • 4 cani de zahar
  • 2 pahare cu apa

Taie florile de pe tulpina, clateste-le sub jet de apa, apoi pune-le intr-o cratita cu apa rece. Dupa ce incepe sa fiarba, mai lasa florile pe foc timp de doi minute.

Scurge apa intr-un vas, cu ajutorul unei strcuratoare, si stoarce florile bine. Une apa in care au fiert florile intr-un cratita curata, adauga zaharul, pune amestecul la foc mediu si lasa sa dea in clocot. Lasa focul la minimum si mai lasa la fiert aproximativ 10 minute.

Toarna siropul obtinut in borcane de sticla, sigileaza-le ermetic si raceste-le cu gura in jos. Dulceata se pastreaza intr-un loc racoros.

FOTO: ziarulceahlaul.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare