Chiar si sub forma de dulceata, galbenele isi pastreaza proprietatile, iar metoda de preparare este urmatoarea:
Ingrediente
- 300 grame de flori de galbenele
- 4 cani de zahar
- 2 pahare cu apa
Taie florile de pe tulpina, clateste-le sub jet de apa, apoi pune-le intr-o cratita cu apa rece. Dupa ce incepe sa fiarba, mai lasa florile pe foc timp de doi minute.
Scurge apa intr-un vas, cu ajutorul unei strcuratoare, si stoarce florile bine. Une apa in care au fiert florile intr-un cratita curata, adauga zaharul, pune amestecul la foc mediu si lasa sa dea in clocot. Lasa focul la minimum si mai lasa la fiert aproximativ 10 minute.
Toarna siropul obtinut in borcane de sticla, sigileaza-le ermetic si raceste-le cu gura in jos. Dulceata se pastreaza intr-un loc racoros.
FOTO: ziarulceahlaul.ro