Sosul pentru dovleceii murati are gustul dulce-acrisor, dar este si usor picant datorita ghimbirului. La final dovleceii raman crocanti chiar daca sunt taiati fin. De asemenea, gustul va fi delicios deoarece absorb toata aroma sosului preparat. Iata cum se face totul:
Ai nevoie de:
- 700 de grame de dovlecei mai tineri,
- o ceapa mica,
- 500 ml de otet de vin alb,
- 200 de grame de zahar,
- jumatate de lingurita de boabe de mustar,
- jumatate de lingurita de pudra de mustar,
- o lingurita rasa de turmeric,
- jumatate de lingurita de coriandru boabe,
- un varf de cutit de ghimbir pudra,
- doua linguri de sare.
Cum se prepara
Mai intai spala bine dovleceii si taie capetele. Curata ceapa. Taie dovleceii in felii subtiri, fie pe lungime, in fasii, fie pe latime, in rondele fine. La fel taie si ceapa. Pune putina apa rece intr-un bol, adauga sarea si amesteca pana ce aceasta se dizolva. Adauga dovleceii si ceapa in bol, apoi completeaza apoi cu apa rece, pana ce dovleceii sunt bine acoperiti. Dovleceii taiati deja trebuie lasati sa stea in saramura pentru cel putin o ora. In aceasta perioada de timp se poate prepara otetul pentru conserva.
Pune otetul la fiert alaturi de zahar si restul condimentelor. Lasa la fiert timp de trei minute, apoi stinge focul si lasa sa se raceasca complet. Ia apoi dovleceii, scurge-i bine si pune-i in servetele de hartie de bucatarie. Ulterior dovleceii se pun intr-un borcan curat si peste ei se adauga otetul aromat si se amesteca usor. Borcanul se lasa la frigider pentru cel putin doua zile, dupa care se pot consuma.