Dulceturi & Conserve

#retete compot de pere #compot de pere #compot

Cum sa prepari cel mai bun compot de pere cu scortisoara

 

Fructele de toamna sunt ideale pentru prepararea compoturilor. Spre exemplu, nu este niciodata tarziu sa pregatesti pentru camara cateva borcane cu compot de pere. Vor fi nemaipomenite in zilele reci de iarna.

Vei avea nevoie de: doi litri de apa, 500 de grame de zahar, un cuisor, doua stelute de anason, doua bete de scortisoara si opt pere. 

Mai intai trebuie sa fierbi apa cu zaharul pana ce acesta se dizolva. Adauga apoi stelutele de anason, cuisorul si scortisoara. Se lasi la fiert pentru 10 minute, apoi opresti focul si lasi sa se raceasca. 

Curata perele si aseaza-le intregi in borcane mari. Toarna peste ele siropul, infileteaza bine capacele, apoi pune-le in oale. Adauga apa incat sa acoperi trei sferturi borcanele si pune-le la fiert, lasandu-se 20 de minute din momentul in care incep sa clocoteasca. Scoate-le din apa apoi si lasa-le sa se racoreasca cu capacul in jos.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului