Dulceturi & Conserve

# preparare zacusca vinete #zacusca de vinete #zacusca

Cum sa prepari cea mai buna zacusca de vinete

Vrei sa pregatesti zacusca exact asa cum facea mama sau bunica acum multi ani? Vezi mai jos o reteta simpla, dar foarte gustoasa!

Ai nevoie de:

  • 2,5 kilograme de ceapa,
  • 3 kilograme de ardei capia,
  • 6 kilograme de vinete,
  • un litru de bulion,
  • 500 ml de ulei,
  • doua foi de dafin,
  • o lingurita de bicarbonat de sodiu,
  • sare si piper.

Cum se prepra:

Prima data coace vinetele si ardeii kapia pe plita sau in cuptorul incins, apoi curata-le de pielite si lasa-le bine la scurs. Pregateste borcanele si capacele, adica e nevoie sa le speli bine cu detergent, apoi trebuie limpezite si sterilizate in cuptor timp de 25 de minute la 200 de grade.

Curata ceapa si da-o prin masina de tocat carne sau in robotul de bucatarie. Pune o oala sau un ceaun mare pe foc si adauga ceapa, putina sare si las-o sa scada la foc moderat, amestecand din cand in cand. Ulterior, curata ardeii de pielite si seminte si da-i prin masina de tocat carne. . Cand ceapa s-a calit bine si a scazut bine iar ea devine translucida, adauga ardeii, pune putina sare, frunzele de dafin si uleiul, continua fierberea inca 25 – 30 minute la foc moderat, amestecand din cand in cand.

Dupa ce au trecut cele 30 de minute adauga bulionul si lasa sa fiarba 15 minute, apoi pune si vinetele tocate marunt. Fierbe inca 15 minute, amestecand incontinuu pentru a nu se lipi de fund. Potriveste totul cu sare si piper si adauga o lingurita de bicarbonat de sodiu, apoi mai lasa la fiert 30 de minute.  Zacusca este gata in momentul in care uleiul iese la suprafata si compozitia este omogena si s-a ingrosat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului