Deserturi

# reteta mucenisti moldovenesti #mucenici moldovenesti de post # mucenici moldovenesti

Cum sa prepari mucenici moldovenesti de post

Mucenicii moldovenesti sunt de departe cei mai buni. Insa, cum anul acesta mucenicii pica in timpul postului Pastelui, multa lume se fereste sa-I mai prepare.

Nu trebuie sa te descurajezi insa. Exista si retete de mucenici moldovenesti de post. Iata cum se prepara!

Ingrediente:

  • 500 g faina;
  • 25 g drojdie proaspata/7 g drojdie uscata;
  • 70 ml ulei;
  • 100 g zahar;
  • 260 ml lapte de soia/migdale/ovaz/cocos
  • 1 varf cutit sare;
  • 1 lingurita plina coaja de portocala rasa;
  • cca 100 – 150 g nuca macinata;
  • 4-5 linguri miere.

Cum se prepara 

Intr-un castron adauga faina si in mijlocul acesteia drojdia. Peste drojdie se adauga putin lapte caldut si se amesteca pentru a se dizolva. Se acopera cu putina faina si se lasa sa creasca putin.

In laptele ramas se dizolva zaharul si sarea. Se adauga apoi laptele (ai grija sa nu fie oparit), uleiul si coaja de lamaie si de portocala si se amesteca bine pana cand se obtine un aluat omogen. 

Se acopera aluatul si se lasa la dopsit pana isi dubleaza volumul.

Imparte aluatul in 8 bucati egale. Ruleaza fiecare bucata si impleteste-o pentru a obtine forma de mucenici.

Adauga mucenicii intr-o tava tapetata cu hartie de copt si lasa-I sa creasca. Inainte de a-i baga la cuptor ii poti unge cu putin ulei pentru a fi luciosi.

Mucenicii se coc la cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 15-20 minute sau pana cand sunt bine patrunsi.

Cand sunt gata se ung bine cu miere si se presara nuca macinata peste ei. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare