Deserturi

# tort ciocolata #tort de ciocolata #ciocolata

Tort cu ciocolata si visine in alcool. Reteta bucatarului de la Neatza cu Razvan si Dani. VIDEO

Iti este pofta de un desert delicios cu ciocolata? Vladut, bucatarul de la Neatza cu Razvan si Dani  te invata cum sa prepari cel mai bun tort de ciocolata acasa. Acesta contine si un ingredient care il face cu atat mai deosebit: visine in alcool. 

Cum se prepara tortul de ciocolata preparat de bucatarul Vladut

Ingrediente pentru blat:

  • 10 oua medii
  • 10 linguri de zahar
  • 7 linguri de faina
  • 3 linguri de cacao
  • 10 linguri de unt topit
  • 1 praf de sare

Ingrediente pentru sirop:

  • 400 ml apa
  • 100 gr zahar
  • 2 lingurite esenta de rom

Ingrediente pentru crema:

  • 1 litru de frisca lichida, naturala
  • 700 gr ciocolata cu lapte
  • 300 gr ciocolata amaruie
  • 50 gr unt
  • 400 gr mascarpone
  • 1 praf de sare
  • 2 lingurite cu esenta de rom
  • 400 gr visine din visinata

Cum se prepara

Primul care trebuie preparat este blatul. Acesta trebuie sa aiba suficient timp pentru a se raci inainte de a fi taiat. Prin urmare este ideal sa fie preparat cu o seara inainte.

Se incep prin a se separa albusurile si galbenusurile. Peste albusuri se pune un praf de sare si se bat pana onbtii o spuma tare. Se adauga apoi zaharul treptat si se continua baterea albusurilor. In final trebuie sa obtii o bezea ferma.

Galbenusurile se amesteca cu untul topit si racit la temperatura camerei. Se adauga esenta de rom si se incorporeaza treptat faina amestecata cu cacaoa. La final se incorporeaza usor albusurile batute spuma.

Se pune compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace timp de 45 de minute la 170 de grade.

Siropul:

Pentru sirop adauga toate ingredientele intr-un ibric si pune totul la foc amestecand pana cand zaharul se topeste. Se indeparteaza de pe aragaz si se lasa sirpul sa se raceasca.

Crema de ciocolata

Pentru crema se pune frisca la incalzit, apoi se adauga ciocolata si untul. Se stinge focul si se amesteca foarte bine pana cand ciocolata se topeste si se obtine o compozitie omogena. O treime din cantitate se pune intr-un bol separat.

Restul de crema se lasa sa se raceasca. Cand a ajuns la temperatura camerei se mixeaza bine pana devine spumoasa. Se adauga apoi mascarpone peste si se continua mixarea acesteia. Se adauga sare si esenta de rom. 

Blatul racit se taie in trei parti, iar fiecare dintre acestea se insiropeaza bine. Se asaza primul blat pe platou, se pune jumatate din cantitatea de visine si jumatate din crème de ciocolata. Se pune al doilea blat, restul de visine si restul de crema. La final se adauga ultimul blat si se inveleste tortul in glazura de ciocolata oprita.

La final se poate decora dupa preferinte cu fructe, nuci su visine. 

FOTO: freepik.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare