Ingrediente:
-2 oua
-2 pahare cu lapte
-un pahar cu faina
-2 lingurite de zahar pudra
-2 lingurite de ulei
-sare
Pentru umplutura:
-300 grame branza de vaci proaspata
-3 linguri de smantana
-2 oua
-100 grame de zahar
-100 grame de stafide
Pentru sos:
-6 linguri de smantana
-2 oua
Mod de preparare
Pentru a prepara clatitele separa mai intai ouale, iar galbenusurile se amesteca cu laptele. Adauga sarea si faina cernuta. Amesteca pana cand obtii o pasta omogena. Lasa compozitia deoparte pentru 10-15 minute. Bate albusurile spuma si combina cele doua amestecuri, apoi adauga zaharul pudra si uleiul. Coace clatitele.
Pentru umplutura spala stafidele si lasa-le la inmuiat in apa calda.
Pentru a pregati umplutura separa galbenusurile de albusuri si amsteca galbenusurile cu branza, smantana si zaharul. Combina albusurile cu stafidele si toarna apoi peste amestecul cu branza. Umple fiecare foaie de clatita cu crema de branza, ruleaza-le si aseaza-le intr-un vas tapetat. Pentru sos, amesteca smantana cu ouale si toarna compozitia peste clatite. Se lasa la cuptorul preincalzit la 180 °C, 25 de minute. Pot fi servite cu dulceata.