Deserturi

#clatite cu branza #clatite

Cum sa prepari cele mai bune clatite cu branza si stafide

 

Daca si tu te-ai saturat de pancakes sau clatite cu gem venim in ajutorul tau cu o alternativa foarte buna: clatite cu branza dulce, la cuptor. 

Ingrediente:

-2 oua

-2 pahare cu lapte

-un pahar cu faina

-2 lingurite de zahar pudra

-2 lingurite de ulei

-sare

 

Pentru umplutura:

-300 grame branza de vaci proaspata

-3 linguri de smantana

-2 oua

-100 grame de zahar

-100 grame de stafide

Pentru sos:

-6 linguri de smantana

-2 oua

Mod de preparare

Pentru a prepara clatitele separa mai intai ouale, iar galbenusurile se amesteca cu laptele. Adauga sarea si faina cernuta. Amesteca pana cand obtii o pasta omogena. Lasa compozitia deoparte pentru 10-15 minute. Bate albusurile spuma si combina cele doua amestecuri, apoi adauga zaharul pudra si uleiul. Coace clatitele.

Pentru umplutura spala stafidele si lasa-le la inmuiat in apa calda. 

Pentru a pregati umplutura separa galbenusurile de albusuri si amsteca galbenusurile cu branza, smantana si zaharul. Combina albusurile cu stafidele si toarna apoi peste amestecul cu branza. Umple fiecare foaie de clatita cu crema de branza, ruleaza-le si aseaza-le intr-un vas tapetat. Pentru sos, amesteca smantana cu ouale si toarna compozitia peste clatite. Se lasa la cuptorul preincalzit la 180 °C, 25 de minute. Pot fi servite cu dulceata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare