Deserturi

#prajitura #sarbatori #alba ca zapada

Cum sa prepari cea mai buna prajitura Alba ca Zapada. Face furori pe masa de sarbatori

Prajitura Alba ca Zapada este un desert adorat atat de copii cat si de adulti. Este nelipsita de pe mesele multor oameni in zilele de sarbatoare. Iata cum sa o pregatesti!

Ai nevoie de:

Pentru foi: 500 grame de faina, 2 oua, 10 linguri de zahar, 10 linguri de lapte, 10 linguri ulei, o lingurita de amoniac, doua linguri de suc de lamaie, un praf de sare. 

Pentru crema: un litru de lapte, 8 linguri de faina, 10 linguri de zahar, 200 grame de unt, un praf de sare, coaja rasa de la o lamaie, sucul de la o lamaie, zahar pudra si fulgi de cocos (pentru decor).

Cum sa pregatesti aceasta prajitura

Mai intai este nevoie sa pregatesti aluatul pentru foi pe dosul tavii. Amesteca intr-un bol doua oua cu un praf de sare pana cand se face spuma, apoi adauga zaharul. Dupa aceea se toarna laptele si uleiul, iar la final se stinge amoniacul cu sucul de lamaie si se incorporeaza faina. Se amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat nelipicios.

 Inveleste aluatul in folie alimentara si se lasa la odihnit timp de jumatate de ora. Dupa ce trece acest timp aluatul se imparte in trei si se intinde foarte bine fiecare bucata pentru a obtine cate o  foaie subtire de aluat. Se unge dosul unei tavi cu ulei apoi se pune un pic de faina si se asaza foaia de aluat. Se coace foaia pe dosul tavii timp de 5 minute, pe ambele parti. Se procedeaza la fel si cu celelalte foi de aluat. Dupa ce sunt gata foile, se lasa la racit si se pregateste crema.

 Amesteca intr-un vas faina cu zaharul, sarea si coaja de lamaie. Toarna treptat laptele si pune crema la fiert pana cand capata textura ca de budinca. Se lasa si aceasta la racit, apoi se adauga untul si sucul de lamaie, apoi se amesteca pana la omogenizare.

 Se asaza in tava de copt prima foaie de aluat apoi se toarna jumatate din compozitia de crema si se uniformizeaza. Peste stratul de crema se pune a doua foaie de aluat si restul de crema. Peste al doilea strat de crema se pune ultima foaie de aluat. Prajitura se lasa la frigider cateva ore, apoi se orneaza cu fulgi de cocos si zahar vanilat. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului