Cum sa pregatesti cei mai gustosi papanasi. Vor fi gata in 30 de minute
Mai intai de toate bate crema de branza cu ouale si adauga zaharul, zaharul vanilinat, esenta de vanilie, coaja de citrice, praful de copt, bicarbonatul si praful de sare. Adauga apoi treptat faina, cate 2-3 linguri odata. Ulterior, cand aluatul devine omogen, continua sa framanti si sa adaugi faina pana cand devine nelipicios. Lasa totul sa se odihneasca timp de 10 minute.
Formeaza apoi bile potrivite, dar nu inainte de a-ti da pe maini cu faina. Turteste-le astfel incat sa semene cu gogosile. Foloseste un dop de sticla de plastic, cu gura mai larga, si formeaza o gaura in centrul fiecarei gogosi. Prajeste atat papanasii, cat si bilutele cate 1-2 minute pe fiecare parte sau pana cand se rumenesc. Dupa ce sunt gata, serveste fiecare papanas cu cateva o lingura de smantana si 2-3 linguri de dulceata de visine, afine sau alta dulceata acrisoara.
Sfat important: nu forma papanasii prea grosi deoarece risti sa nu se gateasca asa cum trebuie. Se recomanda sa-i faci plati, de aproximativ 0,5 cm inaltime.