Deserturi

#papanasi cu smantana si dulceata #reteta papanasi #papanasi

Cum sa prepari cei mai buni papanasi cu smantana si dulceata

Papanasii reprezinta un desert adorat de foarte multi oameni! Daca vrei sa ii prepari si tu acasa si sa te asiguri ca vor iesi foarte gustosi, iata mai jos ce pasi trebuie sa respecti. 

Cum sa pregatesti cei mai gustosi papanasi. Vor fi gata in 30 de minute

Mai intai de toate bate crema de branza cu ouale si adauga zaharul, zaharul vanilinat, esenta de vanilie, coaja de citrice, praful de copt, bicarbonatul si praful de sare. Adauga apoi treptat faina, cate 2-3 linguri odata. Ulterior, cand aluatul devine omogen, continua sa framanti si sa adaugi faina pana cand devine nelipicios. Lasa totul sa se odihneasca timp de 10 minute.

Formeaza apoi bile potrivite, dar nu inainte de a-ti da pe maini cu faina. Turteste-le astfel incat sa semene cu gogosile. Foloseste un dop de sticla de plastic, cu gura mai larga, si formeaza o gaura in centrul fiecarei gogosi. Prajeste atat papanasii, cat si bilutele cate 1-2 minute pe fiecare parte sau pana cand se rumenesc. Dupa ce sunt gata, serveste fiecare papanas cu cateva o lingura de smantana si 2-3 linguri de dulceata de visine, afine sau alta dulceata acrisoara. 

Sfat important: nu forma papanasii prea grosi deoarece risti sa nu se gateasca asa cum trebuie. Se recomanda sa-i faci plati, de aproximativ 0,5 cm inaltime. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare