Deserturi

#reteta tiramisu #tiramisu

Cum sa prepari cel mai bun tiramisu. Ingredientul secret care face toata diferenta

Vrei sa faci cel mai bun tiramisu? Iata o reteta simpla pentru un desert savuros pe care cu siguranta il vor indragi toti cei care se vor aseza la masp.

Ai nevoie de:

  • 200 ml de cafea,
  • 40 ml de coniac,
  • 4 oua,
  • 50 grame de zahar,
  • 500 grame mascarpone,
  • 150 grame de piscoturi,
  • 2-3 linguri de cacao.

Cum se prepara

Mai intai ocupa-te de cafea si las-o la racit. Separa galbenusurile de albusuri in doua vase, apoi pe zaharul peste galbenusuri. Mixeaza cu ajutorul unui mixer galbenusurile cu zaharul pana cand acesta se dizolva complet. Mascarpone se freaca pana se inmoaie putin si se pune peste crema de galbenusuri. Cu ajutorul mixerului, se amesteca branza mascarpone cu crema de galbenusuri. Amestecul se mixeaza aproximativ un minut, pana cand se obtine o crema omogena, cu aspect lucios. Treci la albusuri si mixeaza-le aproximativ doua minute panp obtii o spuma care nu se desprinde de vas. Adauga-le apoi peste crema de mascarpone si galbenusuri. 

Inmoaie piscaturile in cafeaua amestecata cu coniac si aseaza-le intr-o tava. Pune jumatate din crema facuta, apoi vino cu un nou strat de piscoturi. Intinde apoi restul de crema iar deasupra presara cacao. Lasa totul la frigider cel putin trei ori, apoi este gata de savurat!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului