Ai pofta de biscuiti de casa pe care ii mancai in copilarie facuti de mama sau bunica? Iti spunem reteta! Se prepara foarte usor.
Pentru aceasta reteta simpla si gustoasa ai nevoie de:
- 225 de grame de unt la temperatura camerei,
- 150 de grame de zahar pudra,
- un ou,
- lingurita de extract de vanilie,
- 300 de grame de faina,
- jumatate de lingurita de sare.
Cum se prepara
Incepe prin a preincalzi cuptorul la 180 de grade Celsius si pregateste o tava de copt cu hartie pergament sau cu un strat subtire de unt si faina. Intr-un castron mai mare bate untul moale pana devine cremos folosind un mixer electric sau o spatula de lemn. Pune zaharul pudra treptat si continua sa amesteca pana cand obtii o compozitie pufoasa si omogena. Adauga apoi oul si extractul de vanilie si amesteca bine.
Intr-un alt castron amesteca faina si sarea, apoi adauga bate untul moale pana devine cremos folosind un mixer electric sau o spatula de lemn. Pune aluatul pe o suprafata usor pudrata cu faina si ruleaza-l in forma de cilindru. Infasoara-l in folie de plastic si pune-l in frigider timp de cel putin 30 de minute sau pana devine ferm. Dupa ce s-a racit, taie-l in felii si formeaza biscuitii. Aseaza-i pe tava pregatita, lasand spatiu intre ei deoarece se vor umfla in timpul coacerii. Lasa-i la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 10-12 minute. Scoate-i din cuptor si mai lasa-i sa se raceasca pe tava timp de cinci minute. Sunt gata de savurat acum!