Deserturi

#cinnamon roll #desert

Cinnamon roll - cel mai simplu si savuros desert pe care trebuie sa-l incerci

Rolurile de scortisoara reprezinta un desert foarte popular in multe tari. In Suedia, spre exemplu, exista o zi nationala a acestui produs. Afla de mai jos cum sa prepari si tu acasa rulouri de scortisoara.

Aceste rulouri reprezinta un desert delicios pentru care ai nevoie de aluat dospit, umplut cu un amestec de scortisoara, zahar si unt, apoi rulate si taiate in bucati care sunt coapte pana devin aurii.

Cum sa prepari aluatul? De obicei se prepara din faina, drajdie, lapte, zahar, oua, unt si sare. Umplutura se face din scortisoara, zahar brun si unt.

Mai intai amesteca ingredientele pentru aluat. Drojdia este activata in lapte caldut, apoi se adauga celelalte ingrediente: zaharul, ouale, faina si untul. Se framanta bine si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul. Dupa dospire se ruleaza pe o suprafata presarata cu faina pentru a forma o foaie dreptunghiulara subtire. Peste se intinde un strat uniform de unt topit, apoi se presara amesteca format din scortisoara si zahar brun. Se ruleaza aluatul umplut, formand un cilindru. Acesta se taie apoi in portiuni egale, fiind formate rulourile. Acestea se aseaza in tava si se lasa sa creasca inca o data in volum. Se coc apoi in cuptor pana devin aurii. Dupa ce s-au copt acestea pot fi glazurate cu diverse glazuri (zahar pudra, vanilie, etc).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului