Aceste rulouri reprezinta un desert delicios pentru care ai nevoie de aluat dospit, umplut cu un amestec de scortisoara, zahar si unt, apoi rulate si taiate in bucati care sunt coapte pana devin aurii.
Cum sa prepari aluatul? De obicei se prepara din faina, drajdie, lapte, zahar, oua, unt si sare. Umplutura se face din scortisoara, zahar brun si unt.
Mai intai amesteca ingredientele pentru aluat. Drojdia este activata in lapte caldut, apoi se adauga celelalte ingrediente: zaharul, ouale, faina si untul. Se framanta bine si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul. Dupa dospire se ruleaza pe o suprafata presarata cu faina pentru a forma o foaie dreptunghiulara subtire. Peste se intinde un strat uniform de unt topit, apoi se presara amesteca format din scortisoara si zahar brun. Se ruleaza aluatul umplut, formand un cilindru. Acesta se taie apoi in portiuni egale, fiind formate rulourile. Acestea se aseaza in tava si se lasa sa creasca inca o data in volum. Se coc apoi in cuptor pana devin aurii. Dupa ce s-au copt acestea pot fi glazurate cu diverse glazuri (zahar pudra, vanilie, etc).