Deserturi

#mucenici muntenesti #reteta mucenici #Catalin Scarlatescu

Cum prepari cei mai buni mucenici muntenesti. Reteta lui Catalin Scarlatescu

 

Au mai ramas cateva zile pana la mucenici. De departe, cei mai populari si mai buni mucenici sunt mucenicii muntenesti. Insa, mucenicii cumparati din comert nu au nicio legatura cu mucenicii pe care ii mancam la bunici, in copilarie. Aceia erau cei mai gustosi si nici nu se sfaramau. Stiai ca poti prepara acasa mucenici la fel de gustosi precum cei din copilarie? Chef Catalin Scarlatescu a dezvaluit care este reteta pe care o prepara an de an.

Ingrediente pentru mucenicii muntenesti ai lui Chef Scarlatescu

Pentru aluat:

  • 500 de grame de faina
  • 50 de grame de drojdie
  • 200 de ml de apa calduta
  • 100 ml de ulei
  • sare
  • zahar vanilat

Pentru zeama:

  • 2-3 litri de apa
  • 350 de grame de zahar
  • 800 de grame de nuca macinata
  • 1 lingurita de scortisoara
  • coaja de la o lamaie
  • sare
  • zahar vanilat
  • esenta de rom  

Cum se prepara mucenicii muntenesti ai lui Chef Scarlatescu

Adauga faina intr-un vas incapator si, cu ajutorul mainii, realizeaza un crater in mijlocul acesteia. In craterul format adauga zaharul vanilat, sarea, uleiul, drojdia si apa. Amesteca bine ingredientele din mijloc si apoi, trepatat incorporeaza faina. Framanta foarte bine aluatul pana obtii o compozitie omogena.

Formeaza un rotocol din aluat si lasa-l la dospit, timp de cateva minute, tinand vasul acoperit.

Se intainde apoi aluatul pe blatul de lucru cu ajutorul unui sucitor si se taie mucenicii cu forma specifica. Daca nu ai forma de mucenici, taie fasii subtiri de aluat si formeaza mucenicii manual.

Pune mucenicii pe masa si aspera-I cu o carpa curata.

Intr-o oala incapatoare adauga apa la fiert. Cand incepe sa clocoteasca adauga mucenicii si lasa-I sa clocoteasca timp de un minut. Scoate-i cu o sita scurge surplusul de apa si pune-I la copt pana se rumenesc. Dupa ce sunt copti, lasa-I sa se intareasca timp de o noapte, inainte de a-I prepara.

A doua zi, adauga 2-3 litri de apa la fiert si cand clocoteste adauga mucenicii. Lasa-I sa fiarba pana cand se inmoaie. Adauga lamaia, zaharul vanilat, scortisoara si un praf de sare.

Cand sunt gata, stinge focul si serveste mucenicii cu nuca macinata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului