Deserturi

#prajitura scortisoara #prajitura mere

Prajitura cu mere si scortisoara pentru un final de saptamana de poveste. Nu contine zahar! Cum se prepara

Iata mai jos o reteta simpla pentru prajitura delicioasa, dar si sanatoasa, fara zahar.

Ai nevoie de:

-3 mere mari, curatate si taiate cubulete

-o lingurita de scortisoara macinata

-suc de la o lamaie

-o cana de faina integrala

-jumatate de cana de fulgi de ovaz

-un sfert de cana de ulei de cocos sau ulei de masline

-doua oua

-o lingurita de praf de copt

-o lingurita de esenta de vanilie

-o lingura de miere sau indulcitor natural (optional)

Cum se prepara prajitura cu mere si scortisoara

Mai intai preincalzeste cuptorul la 180 de grade si unge o forma de copt cu ulei de cocos sau foloseste hartie de copt. Apoi intr-un bol mare amesteca cubuletele de mere, scortisoara si sucul de lamaie. Amesteca bine. Intr-un alt bol amesteca faina, fulgii de ovaz si praful de copt. Intr-un alt bol mai mic bate ouale cu uleiul de cocos si esenta de vanilie. Adauga acum si mierea. Combina ingredientele umede cu cele uscate si amesteca bine pana cand obtii un aluat omogen. Toarna aluatul in forma pregatita si niveleaza-l cu o spatula. Coace prajitura in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 30-35 de minute sau pana cand trece testul scobitorii. Las-o sa se raceasca inainte de a o servi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare