Aperitive

#rosii #busuioc #ulei de masline #bruschette #retete de post #usturoi #aperitive

Reteta de post: bruschette cu usturoi si rosii

Daca trebuie sa pregatesti o masa festiva cu preparate de post, alege bruschettele pentru aperitiv. Acestea sunt foarte populare, astfel incat vor fi pe gustul tuturor. In plus, bruschettele necesita un timp scurt pentru preparare.
 

Ingrediente pentru bruschette cu rosii si usturoi , de post
 

  • 6 rosii taiate
  • 1/2 cana rosii uscate , in ulei
  • 3 catei usturoi, tocati
  • 1/4 cana ulei de masline
  • 2 linguri otet balsamic
  • 1/4 cana busuioc prospat
  • 1/4 lingurita sare
  • 1/4 lingurita piper negru macinat
  • 1 bagheta de paine.
     

Cum se prepara bruschettele cu rosii si usturoi, de post
 

Amesteca rosiile proaspete cu cele uscate, cu usturoiul, uleiul de masline, otetul, busuiocul, sarea si piperul. Lasa compozitia sa stea 10 minute pentru a-si elibera aromele.

Taie bagheta in felii, pe diagonala. Aranjeaza feliile intr-o tava cu hartie de copt, pe un singur strat. Da-le la cuptor 2 minute, cat sa capete o culoare auriu-maronie.

Intinde apoi compozitia de rosii pe fiecare felie de paine facuta in cuptor. Da-le din nou in cuptor pentru 5 minute.
 

Cum se servesc bruschettele cu rosii si usturoi, de post
 

Se servesc imediat.
 

Sursa foto : diets2try.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare