Ingredientele de care ai nevoie:
- 1/2 kg fasole boabe
- 4 cepe
- 3 morcovi
- 4 catei mari de usturoi
- ulei de floarea soarelui
- sare si piper
- patrunjel (optional).
Cum se prepara:
- Fasolea se lasa intr-o oala cu apa timp de 4 ore.
- Dupa ce a fiert in prima apa, se pune la fiert din nou intr-o alta oala cu apa curata.
- Apoi, se pune la fiert in a treia apa, alaturi de ceapa taiata in marunt, morcov si ulei.
- Cand apa a scazut si legumele au fiert in intregime se adauga sare si piper dupa gust si se paseaza ca un piure.
- Se curata usturoiul, se paseaza bine ca pentru mujdei , se amesteca cu putin ulei, se toarna peste legume si se amesteca pana la omogenizare.
- La final se poate orna cu patrunjel proaspat, tocat marunt.
- Fasolea batuta se serveste cu paine si poate fi mancata atat calda cat si rece.