Aperitive

#fasole #mancare #reteta #culinar

Cum se prepara fasolea batuta

Pentru persoanele care tin post, fasolea batuta este o mancare de baza. Aceasta se prepara cu usurinta, este foarte sanatosa si gustosa.
Ingredientele de care ai nevoie:
  • 1/2 kg fasole boabe
  • 4 cepe
  • 3 morcovi
  • 4 catei mari de usturoi
  • ulei de floarea soarelui
  • sare si piper
  • patrunjel (optional).


Cum se prepara:

  • Fasolea se lasa intr-o oala cu apa timp de 4 ore.
  • Dupa ce a fiert in prima apa, se pune la fiert din nou intr-o alta oala cu apa curata.
  • Apoi, se pune la fiert in a treia apa, alaturi de ceapa taiata in marunt, morcov si ulei.
  • Cand apa a scazut si legumele au fiert in intregime se adauga sare si piper dupa gust si se paseaza ca un piure.
  • Se curata usturoiul, se paseaza bine ca pentru mujdei , se amesteca cu putin ulei, se toarna peste legume si se amesteca pana la omogenizare.
  • La final se poate orna cu patrunjel proaspat, tocat marunt.
Cum se serveste:
  • Fasolea batuta se serveste cu paine si poate fi mancata atat calda cat si rece.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului