Sfaturi culinare

#folosire sare #sare

Stii sa folosesti sarea corect? Greseala pe care multe persoane o fac

Sarea este un ingredient de care corpul uman are nevoie. Sodiul este esential pentru buna functionare a acestuia, in special pentru sistemul cardiovascular si cel nervos. Sarea este folosita din cele mai vechi timpul, insa, cu toate acestea, uneori nu este utilizata corect.



Sarea poate schimba radical gustul multor tipuri de mancare. Oamenii de stiinta au facut cercetari cu privire la reactiile care apar in mancare astfel incat se schimba gustul, dar si textura. Atunci cand sarea este adaugata intr-un preparat amar, ionii de sodiu modifica felul in care papilele noastre gustative percep acest gust, alterandu-l. De asemenea, sarea are capacitatea de a scoate apa din alimente, ceea ce face ca textura lor sa se modifice.

Cum iti dai seama ca nu folosesti corect sarea

Nu folosesti tipul de sare corect - in comert exista o multime de feluri de sare. Nu fiecare dintre ele are acelasi efect asupra mancarurilor. Chiar daca aproape in fiecare casa se gaseste sare fina iodata, bucatarii recomanda ca la mancare sa se foloseasca sare grunjoasa.

Nu depozitezi corect sarea - ea trebuie sa stea in locuri fara umezeala si fara mirosuri puternice in jur deoarece are tendinta de a le capta.

Nu sarezi anumite alimente inainte de a le gati - pentru unele alimente adaugarea de sare inainte cu cateva ore sau zile inainte de a fi gatite poate face diferenta dintre un preparat delicios si unul banal. Carnea, spre exemplu, trebuie asezonata inainte de a fi preparata termic.

Pui toata sarea odata in mancare - adauga cate putin, pe parcursul prepararii. Gusta, iar daca e nevoie mai pune. Daca pui de la inceput multa sare exista riscul sa iti dai seama mai tarziu ca nu mai poti manca felul respectiv de mancare, iar remedii nu exista.

Mu masori corect fiecare tip de sare - marimea si textura cristalelor poate schimba felul in care reactioneaza atunci cand sunt adaugate in alimente. O lingurita de sare fina poate da un gust mai puternic decat o lingurita de sare grunjoasa.

Nu pui sare in preparatele dulci - sarea este un condiment universal, astfel ca poate fi folosita in orice preparat. Sarea are capacitatea de a potenta gustul. Fie ca  faci o prajitura cu ciocolata, o tarta cu fructe sau o inghetata adauga un praf de sare si vei simti diferenta.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare