Sfaturi culinare

#rezistenta fructe #cumparare fructe #fructe

Vrei ca fructele pe care le cumperi sa reziste mai mult? Iata ce trebuie sa faci

Majoritatea fructelor nu rezista foarte mult timp daca sunt tinute la temperatura camerei, mai ales daca sunt in lumina directa a soarelui. Multe dintre ele nici statul la frigider nu le face bine. Afla de mai jos ce trebuie sa faci cu fiecare fruct in parte.


Mere si pere - ar fi bine sa tie tinute la frigider intr-o lunga de plastic. Ele trebuie puse intr-un sertar special destinat fructelor care nu sunt sensibile la etilena, un gaz degajat de miere si pere, care grabeste procesul de coacere.

Mango - specialistii recomanda pastrarea lui necopt la temperatura camerei. Odata copt, mango trebuie sa stea la frigider, dar separat de mere si pere.

Citrice - ele se pastreaza la temperatura camerei pana la o saptamana. Portocalele si grepfruitul nu sunt sensibile la etilena, asa ca le poti pastra impreuna cu merele si perele, dar asigura-te ca lamaile si limele sunt separate de acei producatori de etilena.

Banane - se pastreaza la temperatura camerei cu cozile infasurate in folie de plastic. Si ele produc etilena, iar separarea fiecarei banane de ciorchine prin invelirea fiecarei cozi in folie opreste raspandirea gazului.

Fructe de padure - Spala mai intii fructele de padure cu o solutie de otet diluat (o parte otet pentru trei parti de apa), apoi lasa-le sa se usuce pe un prosop de bucatarie. Pune-le apoi intr-un recipient tapetat cu hartie, lasand capacul usor intredeschis pentru a lasa umezeala sa iasa.

Alte sfaturi: avocado, rosiile, mango, merele, perele sau pepenele galben vor continua sa se coaca daca sunt lasate pe masa in bucatarie, in timp ce fructele precum strugurii, citricele si fructele de padure se vor deteriora si ar trebui refrigerate.



 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului