Sfaturi culinare

#depozitare ceapa #depozitare cartofi #cartofi #ceapa

Tii cartofii langa ceapa? De ce sa nu mai faci acest lucru

Stiai ca nu este recomandat sa tii cartofii langa ceapa? Sunt legume care au foarte multe lucruri in comun, pot fi gatite la un loc, dar care nu pot fi depozitate impreuna.



Atat ceapa, cat si cartofii trebuie sa fie depozitate in locuri intunecate, dar aerisite si racoroase. E foarte important sa nu stea unele langa celelalte. Acest lucru va duce la o durata mai scurta de valabilitate a lor. De ce se intampla asta? Ceapa emite un gaz numit etilena, iar acesta este un hormon vegetal care are impact foarte mare asupra cresterii plantelor. Astfel, grabeste procesul de coacere al cartofilor. Acestia se pot strica inainte sa fie folositi daca sunt depozitati langa ceapa.

In general, daca vei aseza un fruct sau o leguma care produce etilena langa unele care nu produc, cele din urma se vor coace mult mai repede si se vor strica la fel de repede. Etilena este motivul pentru care si merele trebuie tinute departe de banane.

Poti folosi etilena atunci cand doresti ca un fruct sau o leguma sa se coaca mai repede. Tot ce ai de facut este sa depozitezi fructul sau leguma respectiva langa alt fruct sau leguma care elibereaza mult gaz etilena.

Cum sa pastrezi ceapa si cartofii

Potrivit specialistilor, nici ceapa, nici cartofii nu trebuie depozitati in frigider. Exceptie fac situatiile cand sunt deja taiati sau gatiti. Ceapa trebuie sa stea intr-o zona foarte bine ventilata si racoroasa, dar nu rece. Cartofii degaja foarte multa umiditate, iar acest lucru poate face ceapa sa se lichefieze si sa se strice.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare