Sfaturi culinare

#fructe plasa #lamai #portocale

Stii care este motivul pentru care portocalele se vand doar in plase rosii, iar lamaile in plase galbene? Nu te-ai fi asteptat la asta!

Cu siguranta ai observat acele plase cu lamai si portocale, care au anumite culori. In magazine se vand atat lamai si portocale varsate, cat si la plase. De cate ori nu ti s-a intamplat sa sesizezi ca cele la plasa arata mult mai bine?

Ei bine, acesta este un truc de marketing. Nu degeaba lamaile sunt la plase galbene sau galben-verzui, iar portocalele se vand in plase portocalii sau rosii. Ai putea crede ca aceste culroi au fost alese intamplator, insa te-ai insela. 

Motivul pentru care fructele sunt puse in plase care au o anumita culoare este unul cat se poate de simplu. Plasele permit fructelor sa respire si sa reziste mai mult (spre deosebire de pungile din plastice), dar si sa fie vazute. Culoarea acestora mai are insa un efect. 

Motivul pentru care plasa portocalelor este rosie, iar cea a lamailor galbena, este un truc de marketing. Culoarea plasei face ca nuanta fructelor sa fie mai intensa. Astfel, iti creeaza o falsa senzatie ca fructul este mai copt si mai apetisant. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului