Totodata, ciorba poate fi si congelata, dar este nevoie sa tii cont de o serie de reguli, mai ales daca nu vrei ca ulterior sa te confrunti cu probleme de sanatate.
Potrivit specialistilor, ciorba de legume se poate pastra la rece pentru cel mult 48 de ore, iar ciorba de porc sau de vita poate fi tinuta la rece maximum 72 de ore.
Cum sa pastrezi ciorba in frigider pentru mai multe zile
Supa de ciuperci este neaparat necesar sa fie pastrata la rece cel mult 24 de ore. Ciorbele acrite cu bors, zeama de varza sau lamaie, pot fi pastrate cu 24 de ore mai mult decat supa, iar temperatura din frigider trebuie sa fie intre 2 si 4 grade Celsius.
Care sunt aspectele de care sa tii cont:
- Nu pune ciorba calda in frigider.
- Pune-o in recipiente de sticla sau email, nu in cele din plastic. Asigura-te ca vasele cu ciorba sunt amplasate in zona cea mai rece a frigiderului.
- Inchide foarte bine capacul astfel incat sa nu intre aer.