Sfaturi culinare

#pastrare ciorba frigider #durata ciorba #ciorba

Ai pregatit ciorba pentru mai multe zile? Iata cat o poti tine in frigider, fara sa-ti pui sanatatea in pericol

Ciorba este un fel de mancare care nu lipseste de obicei de pe mesele romanilor. In general este consumata la masa de pranz, iar gospodinele obisnuiesc sa gateasca mai multa pentru a ajunge pentru cel putin doua zile. Pentru acest lucru este necesar sa fie pusa in frigider. Dar cat timp poate sta in frigider ciorba?

Totodata, ciorba poate fi si congelata, dar este nevoie sa tii cont de o serie de reguli, mai ales daca nu vrei ca ulterior sa te confrunti cu probleme de sanatate.

Potrivit specialistilor, ciorba de legume se poate pastra la rece pentru cel mult 48 de ore, iar ciorba de porc sau de vita poate fi tinuta la rece maximum 72 de ore.

Cum sa pastrezi ciorba in frigider pentru mai multe zile

Supa de ciuperci este neaparat necesar sa fie pastrata la rece cel mult 24 de ore. Ciorbele acrite cu bors, zeama de varza sau lamaie, pot fi pastrate cu 24 de ore mai mult decat supa, iar temperatura din frigider trebuie sa fie intre 2 si 4 grade Celsius.

Care sunt aspectele de care sa tii cont:

  • Nu pune ciorba calda in frigider.
  • Pune-o in recipiente de sticla sau email, nu in cele din plastic. Asigura-te ca vasele cu ciorba sunt amplasate in zona cea mai rece a frigiderului.
  • Inchide foarte bine capacul astfel incat sa nu intre aer.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare