Sfaturi culinare

#cartofi #salata boeuf

Cat timp trebuie sa fierbi cartofii pentru a prepara cea mai buna salata de boeuf pentru Revelion

Mai sunt doar cateva zile si trecem in 2023. Gospodinele se pregatesc de zor cu preparate gustoase pentru a le pune pe masa invitatilor. Printre ele se numara si salata de boeuf, a carei reteta este de obicei adaptata in functie de gusturi. Exista insa cateva detalii care nu se schimba. Spre exemplu, timpul de fierbere al cartofilor pentru salata de boeuf este acelasi, nu mai mult si nici mai putin.

Cat timp trebuie sa fierbi cartofii pentru a prepara cea mai buna salata de boeuf

Te-ai gandit vreodata ca exista un timp exact pentru fierberea cartofilor care sunt apoi taiati si pusi in salata de boeuf? Mare atentie la acest detaliu deoarece schimba gustul preparatului final.

Regula spune ca oala cu cartofi trebuie sa stea pe foc 30 de minute.

Iata mai jos o reteta simpla de salata de boeuf

Ai nevoie de: 700 de grame de carne de vita sau pui, 700 de grame de cartofi, 300 de grame de castraveti murati, 300 de grame de gogosari murati, 50 grame de mazare, trei morcovi, 500 de ml de maioneza, masline si sare.

Se prepara astfel: Carnea se pune mai intai la fiert. Intr-o alta oala se fierb si cartofii, morcovii si mazarea. Intre timp se taie gogosarii si castravetii in cubulete mici. Separat se pregateste maioneza asa cum o faci de obicei.

Dupa ce se fierb toate legumele se taie marunt si se adauga intr-un bol mare. Se amesteca bine inainte de a fi pusi gogosarii si castravetii, dar mare atentie, acestia trebuie storsi foarte bine de zeama. Se amesteca cu maioneza, apoi se adauga si sarea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului