Sfaturi culinare

#oala ciorba #pericol #aragaz

Nu lasa niciodata oala cu ciorba pe aragaz. Pericol urias pentru sanatate

 

Obisnuiesti sa lasi oala cu supa pe aragaz? Precis nu stii la ce pericol pentru sanatate te expui. 

Foarte multe gospodine tind sa lase pe aragaz oala cu ciorba dupa ce aceasta este gata. Putine stiu insa la ce pericol se expun. Din acest motiv, specialistii recomanda sa scape de acest obicei nociv cat mai repede posibil.

De obicei, supele sau ciorbele sunt preparate in sezonul rece. Gospodinele se asigura ca ies gustoase, insa nu se gandesc imediat la depozitarea acestora. De cele mai multe ori, preparatele care sunt lasate sa se raceasca in mod natural, intr-un timp relativ scurt dezvolta anumite bacterii. In special, supele si ciorbele care trec de la 60 de grade la 20 de grade in mai putin de doua ore, pot fi contaminate cu stafilococi sau Bacillus cereus.

Exista alte metode pentru a raci supele intr-un mod sigur. Umple chiuveta cu apa rece si pune oala cu ciorba acolo. Acest procedeu nu trebuie sa dureze mai mult de cateva minute. Mai exista si trucul cuburilor de gheata. E nevoie doar sa pui cateva peste ciorba. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului