Obisnuiesti sa lasi oala cu supa pe aragaz? Precis nu stii la ce pericol pentru sanatate te expui.
Foarte multe gospodine tind sa lase pe aragaz oala cu ciorba dupa ce aceasta este gata. Putine stiu insa la ce pericol se expun. Din acest motiv, specialistii recomanda sa scape de acest obicei nociv cat mai repede posibil.
De obicei, supele sau ciorbele sunt preparate in sezonul rece. Gospodinele se asigura ca ies gustoase, insa nu se gandesc imediat la depozitarea acestora. De cele mai multe ori, preparatele care sunt lasate sa se raceasca in mod natural, intr-un timp relativ scurt dezvolta anumite bacterii. In special, supele si ciorbele care trec de la 60 de grade la 20 de grade in mai putin de doua ore, pot fi contaminate cu stafilococi sau Bacillus cereus.
Exista alte metode pentru a raci supele intr-un mod sigur. Umple chiuveta cu apa rece si pune oala cu ciorba acolo. Acest procedeu nu trebuie sa dureze mai mult de cateva minute. Mai exista si trucul cuburilor de gheata. E nevoie doar sa pui cateva peste ciorba.